Beenhouwen, een traditie, een ambacht en een passie.

Als slagersdochter kreeg Katrien Beirens in de ouderlijke beenhouwerij de liefde voor het vak en voor topkwaliteit ingelepeld.

 

Dat merk en proef je aan alles. Aan het verse kwaliteitsvlees, eigenhandig versneden door meester-beenhouwer Bart, aan de huisbereide, artisanale charcuterie, aan de originele met liefde belegde broodjes, aan de traiteursgerechten met dat tikkeltje meer, aan de BBQ-schotels die bij het eerste zonnestraaltje de deur uitvliegen.. Aan de glimlach en aan de vakkennis

 

ONZE BROCHURES:

 

 

 

 

 

Over ons

Neus gerust eens rond op onze website
en ontdek de winkel, het atelier en het volledige assortiment en aanlokkelijke voorstellen of aanbiedingen. Maak kennis met ons gemotiveerde team…

7 Vurige Tips:

1. Maak het vuur minstens een half uur voor het bakken aan. Gebruik hiervoor reukloze aanmaakblokjes en wat aanmaakhout. Giet nooit spiritus of benzine op het vuur: de vlam kan in de fles schieten. De gevolgen zijn schrijnend.

2. Gebruik enkel een barbecuetoestel dat stevig en stabiel staat. Indien de barbecue op je gazon staat, giet dan voor je begint een emmer water op die plek. Zo voorkom je dat je gazon bruin wordt of dat er schroeiplekken ontstaan.

3. Zorg voor voldoende zuurstoftoevoer onder de houtskool en voor minstens 20 centimeter afstand tussen de houtskool en het rooster. Hou steeds een emmer water paraat in de buurt van het barbecuetoestel en laat het nooit onbeheerd achter: safety first!

4. Oude restjes verwijder je met een stalen borstel nadat je het vuur hebt aangemaakt. Wrijf ook even met een halve citroen over het rooster. Citroensap heeft een zuiverende werking en is niet ontvlambaar.

5. De houtskool is warm genoeg om te bakken als je je hand niet langer dan 2 seconden boven de gloed kan houden. Een goed houtskoolvuur kan je herkennen aan een wit aslaagje. Vlammen moeten ten allen tijde worden vermeden, deze kleuren het te bakken ingredient zwart. De zwarte aanbaksels zijn zeer ongezond. Als er braadvocht op de kolen valt zal dit voor vlammen zorgen; deze kan je doven met een plantenspuit. Vaak worden gerechten gemarineerd met olie. Deze gerechten haal je enige tijd voor het braden uit de marinade. Dep ze droog met wat keukenpapier. Dit om te voorkomen dat de marinade in het vuur valt en voor vlammen zorgt.

6.Let erop dat de te braden gerechten niet in de zon liggen. Bacteriën zijn namelijk gek op warmte. Draai de braadstukken voortdurend om. Zo kunnen ze van buiten mooi bakken en van binnen worden ze gelijkmatig gaar.

7. Gebruik bij het braden best ook vuurvaste handschoenen en liefst ook een hittebestendige schort. Het spreekt voor zich dat je spelende kinderen uit de buurt houdt. Kies voor kwalitatieve en droge houtskool. Natte houtskool zorgt voor veel rook en ontbrandt moeilijk. Let er ook op dat de barbecue zo is opgesteld dat je je gasten niet uitrookt. Nieuwe houtskool voeg je best toe aan de buitenkant van de gloeiende kolen. toevoegen zonder dat de temperatuur drastisch daalt